Stress i tal

  • Stress dræber hvert år ca. 1400 mennesker i Danmark, det er 3 gange så mange som der bliver dræbt i trafikken!
  • 30.000 ender på sygehuset.
  • Stressede medarbejdere koster dyrt, både i sygemeldinger og nedsat effektivitet.

De fleste sørger for at holde deres bil i forsvarlig stand, sikre at bremserne virker, bruger selen, holder ruderne rene så man kan se og bruger lys i mørket. Kun de færreste ignorerer mislyde fra bilen, de får den lige tjekket.

Nogle af os er måske også rigtig god til at holde vores krop i forsvarlige stand så den kører godt og sikret, andre er måske mindre gode i det daglige, men de fleste af os tager kroppen til lægen hvis det gør rigtig ondt.

Med hovedet eller tankerne er det en helt anden historie! ”Det går nok; i næste uge bliver det bedre; når jeg lige får dette på plads så bliver det anderledes” og så videre, og så kører vi derudaf i uger eller måneder af gangen. Tanker som: ”hvis hun/han kan klare alt det, så skal jeg ikke pive; det er normalt; mine kollegaer har lige så travlt” popper straks frem. Hele tiden sender din krop signaler til dig om, at den ikke har det godt. Så hvis du oplever:

Nogle af de typiske gener ved stress så som:

  • Træthed, hovedpine eller angst.
  • Mere glemsom, fraværende og mindre social.
  • Sover dårligt om natten.
  • Uro i kroppen.
  • Bliver lettere irriteret og er mere følsom.

Stress-symptomer er signaler, kroppen sender for at fortælle dig, at noget er galt i dit liv. At din hjerne og krop er overbelastet. Oplever du selv at det er svært at få hverdagen til at hænge sammen og at du derfor bliver sur eller frustreret? Er humøret og overskuddet i bund og bruger du piller til at holde hovedpinen fra døren?

Det kan også være at der er flere fra din omgangskreds, familie, venner eller kollegaer der kommenterer ”at du er eller virker stresset”. Tag det alvorligt, du har alt at vinde og intet at tabe!

Så er det tid til et ”stress serviceeftersyn”. Ring til mig på telefon 2122 3464 eller skriv til birgit@elgaardcoaching.dk .

Få dig selv eller dine medarbejdere ud af stressens trædemølle!

På kun 2 måneder kan du blive fri for stress, ved hjælp af gennemprøvet og velfungerende stress-coaching. Alle kan lære både at håndtere og forebygge stress.

Alle kan lære at håndtere stress og at forebygge stress.